2019-03-06 13:09:56• hírek • Bede Emőke

Elsőbbségadás kötelező! De tényleg!

Sok sofőr inkább rutinból vezet, főleg azokon az útvonalakon, ahol akár napi szinten többször is végighalad. Természetesen egy bizonyos fokig ez érthető is, azonban az ismeretlen terepeken jobb szemmel tartani a táblákat és ajánlott a szokásosnál nagyobb körültekintéssel kormányozni.

Mint arról a keddi nap során beszámoltunk, Szatmárnémetiben, a Bujorului és a Martirilor deportati utcák kereszteződésében személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Nos, ahogyan azt sejteni lehetett, a balesetért az a nagybányai 50 éves férfi tehető felelőssé, aki figyelmen kívül hagyta az Elsőbbségadás kötelező! tábla intését, ennek okán pedig összeütközött egy másik, szabályosan közlekedő autóval. A balesetben könnyebb sérüléseket szerzett a vétlen sofőr, egy 21 éves fiatalember (bár a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője a Szatmár.ro kérdésére elmondta, hogy egy édesanya és egy kisgyerek is egészségügyi ellátásra szorult). A sofőröket a helyszínen alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, ennek eredménye mindkét esetben negatív lett.


Ugyancsak kedden egy másik balesetről is bejelentés érkezett a rendőrséghez. A kismajtényi helyszínre a nagykárolyi egyenruhások vonultak ki, majd az ott elvégzett vizsgálatok során megállapították, hogy egy 30 éves teremi férfi nem tartotta be az ajánlott követési távolságot, ezért összeütközött egy másik autóval, melyet egy 28 éves szatmári férfi vezetett. A koccanásban utóbbinak semmi baja nem esett, viszont a teremi férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.


Az előző esethez hasonlóan őket is megfújatták, ám a szonda ez alkalommal sem mutatott alkoholfogyasztásra utaló értéket. A rendőrség mindkét esetben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: